EKF tájékoztató

Együttműködési megállapodást kötött egymással az Eszterházy Károly Főiskola és az egri Kepes Intézet. A Főiskola e mellett családbarát Munkahely elismerést kapott, 74 millió forintból pedig megújulhat a Főiskola Botanikus Kertje. Többek között ezekről a témákról számoltak be az Eszterházy Károly Főiskola szokásos havi tájékoztatóján.

Együttműködési megállapodást kötött egymással az Eszterházy Károly Főiskola és az egri Kepes Intézet fenntartója, az Alapítvány a Komplex kultúrakutatásért. Az erről szóló megállapodást dr. Liptai Kálmán, a főiskola rektora és Kaczári István kuratóriumi elnök írta alá. Az Intézet kutatási lehetőséget biztosít, helyet ad a Főiskola hallgatóinak gyakorlati képzéséhez, együttműködik a Kepes György Szakkollégiummal és mint azt Kaczári István bejelentette, a főiskolai hallgatóknak és tanároknak ingyenes belépést biztosítanak. Ezen kívül közös konferenciákat, kiállításokat szerveznek és később elindítják a Kepes-ösztöndíjat is.
Családbarát Munkahely elismerést kapott a Főiskola – erről Kassai Zita, a Személyügyi és Humánerőforrás Osztály megbízott vezetője számolt be. A 2000 óta létező pályázatra idén 250 intézmény és vállalkozás jelentkezett szerte az országból. Az EKF az elnyerhető maximális összeget, 1 millió forintot nyert. Családi napot szerveznek, felmérik a dolgozók igényeit a munkahelyi szolgáltatásokkal és a rugalmas munkaidő kialakításával kapcsolatban. A tervek szerint jövőre is pályáznak.
Korábban már beszámoltak róla, hogy 74 millió forintból megújulhat a Főiskola Botanikus Kertje. A sikeres második körös pályázat után januártól kezdődik a kivitelezés, mely után 2015-ben olyan egyedi kertszerkezet alakulhat ki, ami bemutatja hazánk speciális élőhelyeit az Alpokaljától a Mecseken át a Bükkig, de védett növényfajok génbankját is kialakítják – mondta Pénzesné dr. Kónya Erika, a Biológiai intézet vezetője.
Szeptemberben a csúcsra jutott a Főiskola zászlója. Orsós Szabolcs, korábbi hallgató ígéretéhez híven meghódította a Mont Blanc 4810 méteres csúcsát, de ezúttal nem a magyar, hanem a főiskola zászlójával. Mindezt most adta át a csúcshódítást bizonyító fotóval együtt dr. Liptai Kálmánnak, a főiskola rektorának.
A sajtótájékoztató végén dr. Verók Attila, főiskola docens számolt be a 2012. novemberében indult projekt eddigi eredményeiről. Az infokommunikációs technológiák gyűjtőfogalom alatt olyan kutatások zajlanak, amelyek a bölcsészet, a kultúratudomány, a nevelés, a pszichológia, a pszichiátria és informatika terültéről adnak hasznos eredményeket. Ezekkel kapcsolatban három, nemrégiben megjelent könyvet mutatott be az érdeklődőknek.