Asztalitenisz női NB I.: Egri ÁFÉSZ – Postás 16-2

Az elmúlt hétvégén az Egri ÁFÉSZ asztalitenisz csapatai közül kettő játszott bajnoki mérkőzést. Az NB I-es női csapat hazai pályán verte a Postást, míg az NB II-es férfi csapat a Diósgyőrtől szenvedett vereséget.

Ebben az évben a nőknél csak egy csapatot indít az ÁFÉSZ, a második vonalnak számító, a tavalyi NB I/A és NB I/B összevonásával létrejött új NB I-ben. Az eddigi hét fordulóban jól szerepeltek az egriek. A Pénzügyőr elleni döntetlent kivéve minden mérkőzésüket megnyerték, így a második helyen álltak a bajnokságban. A hétvégi nyolcadik fordulóban a 10. helyezett Postás IV. együttesét fogadták a Kistályai úti asztalitenisz játékcsarnokban.
A Haraszti Nóra, Fekete Barbara, Kovács Kinga, Révészné Beniczky Magdolna összetételű egriek a két páros közül egyet megnyertek, a vendégektől az elmúlt szezonban még egri színekben versenyző Béres Zsófia Linter Zsuzsannával párban nyert a Fekete-Révészné páros ellen, vagyis 1-1-ről indult az egyéni mérkőzések sorozata. A győzelem gyorsan eldőlt. A vendégek második mérkőzésüket Varga Renáta révén 11-1-es egri vezetésnél szerezték meg. 16-2-re győzött az Egri ÁFÉSZ, amivel tartják második helyüket az NB I Keleti-csoportban a listavezető Soltvadkert mögött. Két hét múlva, november 30-án éppen náluk vendégeskednek majd az egriek. Az NB II-es férfi csapat ezzel szemben hazai pályán maradt alul a Diósgyőrrel szemben 13-5-re. Ezen a hétvégén nincs forduló, mivel ifjúsági Top 12 lesz Nyírbátorban, ahol a férfi NB I-es csapatból Timafalvi Gergő indul, de valószínűleg a másik egri, Banok Tamás is részt vehet a versenyen.