Több száz liter egy éjszaka – gázolajat loptak kamionokból

Gázolajlopásra szakosodott bandát fülelt le a Heves megyei rendőrség. Három férfit gyanúsítanak, ők átalakított kisteherautóval a parkolókban, pihenőkben álló kamionok tartályából lopták el a gázolajat, alkalmanként több száz litert. Most 19 ügyben folyik a nyomozás, de a rendőrség feltételezése szerint elképzelhető, hogy legalább száz ilyen eset volt.

November 14-én hajnalban tetten étek egy háromfős társaságot  Dunaújvárosban a Heves Megyei Rendőrség nyomozói és a Készenléti Rendőrség speciális egységei. Gázolajat loptak kamionokból. Egy-egy éjszaka 5-600 liter üzemanyagot vittek el, a rendőrség szerint évek óta járták az autópályák pihenőit Az ellopott üzemanyagot magánszemélyeknek és vállalkozásoknak adták el.
Az olajat szivattyúzták, percenként 50 litert fejtettek át saját tartályukba. Jelenleg tizenkilenc ügyben nyomoz a rendőrség.
– Adataink vannak arra, hogy talán a százat is eléri vagy meg is haladja a banda által elkövetett bűncselekmények száma, alkalmanként 2-3-400 ezer, forintos kárt okoztak egy-egy bűncselekménnyel – mondja dr. Petrovics András, a bűnügyi osztály vezetője.
A házkutatás során a szigetszentmiklósi telephelyen és a gyanúsítottak házánál lefoglaltak ezer liter gázolajat, tartályokat, szivattyúkat, két nagy értékű autót. A három budapesti férfi részben elismerte a bűncselekményeket. Ketten előzetes letartóztatásba, harmadik társuk házi őrizetbe került.