Német tartalékosok adománya

A német Unterfranken megyei tartalékosok és a Magyar Tartalékosok Szövetsége Heves Megye Tartalékosaiért Alapítvány jóvoltából újabb, kórházi eszközöket és felszereléseket tartalmazó adomány érkezett Heves megyébe. A Markhot Ferenc kórház mellett a karácsondi, illetve a hevesi szociális otthonba, valamint az egri mentőállomásra is jut a szállítmányból.

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt 2004 óta mindig érkezik egy, esetenként több kamionnyi adomány a német Bundeswehr Unterfranken Megyei Tartalékosok Szövetségétől. Kezdetben a nagycsaládosoknak, majd a Heves megyei szociális és egészségügyi intézményeknek igyekeztek ilyen formán segítséget nyújtani.
A most érkezett szállítmányban többek között szívultrahang, 12 csatornás EKG és ultrahang diagnosztkai készülék, betegágyak is érkezett. Ezek értéke még használt állapotban is több millió forint. A korábbi szállítmányoknak köszönhetően például a Markhot Ferenc kórház hospice osztályán majd minden kórterembe modern elektromos ágyak kerültek. Ezek a berendezések a betegek kényelmét szolgálják.
A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézeten kívül az egri mentőállomásra, valamint a karácsondi és hevesi szociális otthonba is kerülnek berendezések és eszközök. A német tartalékosok és a MATASZ Heves Megye Tartalékosaiért Alapítvány jóvoltából decemberben újabb kamion adomány érkezik megyénkbe.