Stabil a város gazdálkodása

Stabil gazdálkodás jellemezte az önkormányzat elmúlt időszakát is – mondta el Habis László polgármester a közgyűlésen a negyedéves beszámoló kapcsán. A képviselőtestület döntött szabályozási tervek módosításáról, a 2014. év költségvetési koncepciójáról, s 5 éves időtartamra megválasztotta a Dobó István Vármúzeum igazgatóját az eddigi megbízott vezető, Berecz Mátyás személyében.

Eger város ösztöndíjasait, 10 középiskolást köszöntöttek a közgyűlés előtt, akik átvették a támogatásról szóló dokumentumot. Összesen akár 200 ezer forintot is kaphatnak ezek a fiatalok.

A közgyűlésen a megyei és városi rendőrség képviselői a város közbiztonsági helyzetéről tartottak beszámolót. Elhangzott: csökken a bűncselekmények száma.

Berecz Mátyás megbízott igazgatót választotta a testület a Dobó István Vármúzeum élére.

A III. negyedévben 526 millió Ft-tal nőtt a költségvetési főösszeg központi támogatásokból, működéshez és fejlesztésekhez kapott egyéb támogatásokból. A költségvetési rendelet bevételi és kiadási főösszege a módosítással 17,7 milliárd Ft-ra változott. Szeptember végére 11,8 milliárd Ft bevételre tett szert az önkormányzat, a kiadások teljesítésének összege pedig 10 milliárd Ft volt, hitelfelvétel nem történt, ugyanakkor tőketörlesztésre Eger 831 millió Ft-ot fordított.

A Szépasszonyvölgy pincetulajdonosainak lehetősége lesz megvásárolni az ingatlanjuk előtti területeket, illetve a pincetetőket, melyet eddig béreltek. A pavilonsor mögötti területet parkolókra és közlekedési területre bontják.

Dobó utca helyi védelem alá kerülhet, most első fordulóban döntöttek erről. Ezen a területen telekalakítási és építési tilalom lép életbe.

A város 2014-es költségvetési koncepciója a következő esztendő gazdálkodásának alapjait veti meg, mint Habis László polgármester fogalmazott: nem kell drasztikus változásra számítani.

MEGOSZTÁS
Előző cikkOvi-öko party
Következő cikkKilencven év