A szociális munka napja

A szociális munka napján két helyszínen is ünnepi műsort tartottak az ágazatban dolgozóknak. A kiemelkedő munkájukért vehettek át elismeréseket a Megyeháza dísztermében.

A Megyeháza dísztermében Benedek István a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója mondott köszöntőt a megyében szociális intézményekben tevékenykedőknek. Hangsúlyozta, az ebben az ágazatban segédkezők napjainkban a család szerepét is betöltik a rászorulóknak. Kiemelkedő munkájukért és példamutató emberi magatartásukért vehettek át oklevelet és emlékplakettet a szociális dolgozók. Ezután Szent Martin előadóművész játszott pánsípon és szaxofonon.
Az egri önkormányzat a szociális munka napját városi szinten is megrendezte. A találkozón Habis László polgármester köszöntőjében Márai Sándortól idézett a Bartakovics Béla Közösségi Házban.
Dr. Palotai Zsuzsanna a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Irodájának vezetője elmondta, évről évre meghívják azokat a dolgozókat, akik szociális támogatást, szolgáltatást nyújtanak Eger város lakosainak.
A városi ünnepségen a Lajta Néptáncegyüttes is fellépett.