Koncert és forraltbor-főző verseny – most ezek voltak a Magyarok Vására újdonságai. A vásárra továbbra is csak olyan termelők jelentkezhetnek, akik hazai árut, megbízható minőséget adnak a vásárlóknak.

Az egyik újdonságot, a medvehagymakrémet kóstolják a vásárban. Legalább 70-80 árus, több száz vásárló volt kint vasárnap az Érsekkertben. Először jelent meg a Magyarok Vásárán egy egerszalóki testvérpár, ők hidegen sajtolt étolajat készítenek, a napraforgót is maguk termelik.
Márton nap környékén a borral szinte kötelező foglalkozni. A szervezők forraltbor-főző versenyt hirdettek.
Szabolcsi alma, termelői méz, kézműves sajt és lekvár, ékszerek, ruhák – mind hazai áru, sokan az árusok közül őstermelők. A termelőket a piacra jutással segítik a szervezők, egyben népszerűsítik is a hazai termékeket. Négy éve tartanak Egerben Magyarok Vásárát, idén minden hónap második vasárnapján.