Imaterem, szoborszentelés

Szent Mátét választotta védőszentjéül az Andrássy, a szent szobrát dr. Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg az iskolában. Új imaszobát is kialakítottak a diákoknak az intézményben. A katolikus szellemiséget hittanverseny is erősítette az iskolában, ahol általános iskolások mérték össze tudásukat.

Közel két éve működik már az Egri Főegyházmegye fenntartása alatt az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola. Azóta sokat változott az iskola szellemisége az igazgatónő szerint, ezt jelképezi az iskola védőszentjéül választott Szent Máté szobrának elhelyezése is az intézményben.
Szent Máté szobrát dr. Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg, aki felhívta a fiatalok figyelmét, a tisztességes, becsületes munkavégzésre és tanulásra. Az iskola lelkésze szerint a diákok nyitottak a katolikus vallás és a hit szépségeire.
Az ünnepségen elhangzott, hogy fontos a hitoktatást minél korábban elkezdeni, így általános iskolások hittanversenyét is meghirdette az Andrássy. Volt, akik sokat készültek a megmérettetésre.
Olyan iskola tanulói is jelentkeztek, ahol elsősorban a tanórai anyagot elevenítették fel a készülés során.
Az iskolában egy imatermet is átadtak, ami mindig nyitva áll a diákok előtt. Itt gyakorolhatják a vallást a fiatalok.