Férfi OB I: ZF-Eger – Honvéd 12-10

A férfi vízilabda OB I-ben egy meccs kivételével egységesen pénteken játszották a kilencedik forduló mérkőzéseit a válogatott görögök elleni, keddi Világliga-selejtezője miatt. Az egriek ezúttal a sokáig szintén veretlen Honvédot fogadták a Bitskeyben, ahol 12-10-re nyert a címvédő Eger. Pénteken, előrehozott mérkőzésen Pécsett játszik a csapat.

A Honvéd a hatodik fordulóig tartotta a lépést az egriekkel, utána döntetlent játszottak a Vasassal, majd kikaptak három góllal a Szolnoktól.
Az első negyedben jól tartotta magát a Honvéd, 3-2 volt ekkor az eredmény az egrieknek. Utána viszont a második játékrészben volt egy 4-0-s egri periódus, ami megpecsételte a vendégek sorsát. Ebben a játékrészben igen hatékony volt az Eger támadásban és védekezésben egyaránt. 8-4 után többször is feljöttek vendégek két gólra, de három perccel a vége előtt megint négy volt közte az egriek javára. A végén még kozmetikáztak az eredményen a fővárosiak, 12-10-re nyert az Eger, de valójában egy percig sem forgott veszélyben a hazaiak újabb, sorrendben kilencedik győzelme.
A Szeged megszenvedett a BVSC ellen, a dél-dunántúli rangadót meglepő magabiztossággal nyerte a Kaposvár, a KSI pedig fontos kiesési rangadót nyert a Szentes ellen.
Mivel a Magyar Kupa négyesdöntőben ezen a hétvégén nem érdekelt a csapat, ezért megegyeztek a pécsiekkel, hogy pénteken 19 órától a 19. fordulóból előrehozott meccsen Pécsett játszik a csapat. Utána 20-án, szerdán indul a Bajnokok Ligája csoportkör, az első meccsen pedig az olasz Pro Recco teszi tiszteletét a Bitskey uszodában.

Vodafone férfi OB I., Alapszakasz, 9. forduló
ZF-Eger – RacioNet Honvéd 12-10 (3-2, 4-1, 1-3, 4-4)
Eger, Bitskey uszoda, 1200 néző. V.: Mucskai Péter, Horváth Csaba
Eger: Bisztritsányi – Graham 1, Bundschuh 2, Hárai, Salamon 2, Biros 2 (1/1), Bátori 3. Cs.: Varga II. Zs., Sántavy, Bedő 1, Gór Nagy 1, Lőrincz B. Vezetőedző: Gerendás György
Honvéd: Gergely – dr. Kiss G. 2, dr. Steinmetz B. 1, Kovács P., Szőke Sz., Mátyás, Takei 3 (1/1). Cs.: Fülöp B. 2, Boros T., Demeter, Illés, Simon, Tóth B. 2. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól – emberelőnyből: 4/9, ill. 3/8
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Mátyás
Kiállítva cserével végleg: Graham, dr. Kiss G.

A 9. forduló eredményei:
Szeged – BVSC 9-7
KSI – Szentes 10-8
Pécs – Kaposvár 7-13
Vasas – Ybl 14-5
OSC – Debrecen 7-10
Eger – Honvéd 12-10
FTC – Szolnok elhalasztva

Következik:
A 19. fordulóból előrehozott mérkőzés
Pécsi VSK-Füszért (7.) – ZF-Eger (1.)
Pécs, Abay Nemes Oszkár uszoda, 2013. november 15., péntek, 19:00

Bajnokok Ligája, A-csoport, 1. fordulóban
ZF-Eger – Pro Recco (olasz)
Eger, Bitskey uszoda, 2013. november 20., szerda