Megújulnak az utak

Jövő év tavaszáig 252 kilométernyi útszakasz újul meg az országban összesen 33 milliárd forintból. Ezt Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár jelentette be október végén Leányfalun. Heves megyében 37 kilométernyi mellékutat újítanak fel 2,7 milliárd forint értékben.

Az autósok nem egy helyen találkozhatnak megyénkben ilyen rossz állapotú kátyús utakkal. A Magyar Közút nemrég elindult országos útfelújítási programjában 37 kilométer hosszan végzik el a mellékutak felújítását Heves megyében. Rendbe tesznek több öt számjegyű, alsóbbrendű útszakaszt is. Így az ecsédi, az átányi, a boldogi és a szűcsi bekötőutat is felújítják.
A Verpelét-Sirok összekötő út 2,6 kilométeres szakaszának aszfaltozását nemrég fejezték be. De hamarosan elkészül a Gyöngyös- Verpelét -Eger összekötő út 3,4 kilométeres szakasza is. A szóvivő azt mondta: jövő tavasszal az említett utakon további felújításokat terveznek összesen négy kilométer hosszan. Így 2014 áprilisáig Heves megyében 37 kilométer mellékút újul meg 2,7 milliárd forintból.