Jobbik: A népek Krisztusává lett a magyar nemzet

A magyar szabadság azzal nem tért vissza, hogy elmentek a szovjet katonák, ma is van ellenség, olyan, amely az egész világot uralja – mondta a nemzeti oldal 56-os megemlékezésén Murányi Levente, a Jobbik országgyűlési képviselője. Az egykori 56-os szabadságharcos arra büszke, hogy Magyarország helyezte – ahogy fogalmazott – a kommunizmus eszméjét a süllyesztőbe. A hagyományokhoz híven a Jobbik, a gárda és a Hatvannégy Vármegye november 4-én emlékezett 56-ra.

Tizen- és huszonévesek harcoltak 56-ban, őket nevezte példaképnek Ecsedi Tamás, a Hatvannégy Vármegye egri elnöke. Úgy látja: a történelem szinte minden pillanata megköveteli, hogy védjük meg hitünket, nemzetünket és jövőnket. 56-ban a népek Krisztusává lett a magyar nemzet, ezt a keresztet a mai napig hordozza – emelte ki Sütő Gergő, a Jobbik Ifjúsági tagozatának egri elnöke. Dudás Róbert, a Jobbik megyei elnöke a szabadságharc leverésének nemzetközi hátterét világította meg. Murányi Levente országgyűlési képviselő 16 évesen vett részt az 56-os forradalomban. Három és fél év börtönre ítélték. Úgy emlékezett: pillanatok alatt beborította a forradalmi hevület az országot, mi helyeztük a kommunizmus eszméjét a süllyesztőbe. Arra is figyelmeztetett: ma is van ellenség, olyan, amely az egész világot uralja.
Ma egy tankhadosztály nem olyan veszélyes, mint egy bankfiók – véli Murányi Levente. Az Új Magyar Gárda képviselője az 56-os hősök valódi kárpótlását sürgette, és arra is felhívta a figyelmet: akik 56-ot eltiporták, ma is veszélyeztetik az országot.