Díjat kapott dr. Lisztóczky László

Dr. Lisztóczky László pedagógus, művelődéstörténész vehette át idén Budapesten a Szervátiusz Jenő-díjat Loránd Klára kecskeméti művészettörténész és Kubinyi Anna textilművész mellett. Az elismerést azzal a céllal ítélik oda, hogy felhívják a figyelmet a Kárpát-medencében alkotó magyar képzőművészek, művészettörténészek munkáira.

Bozók Ferenc piarista szerzetes, költő, egykori tanítvány méltatta dr. Lisztóczky László pedagógust, irodalomtörténészt Budapesten, a Szervátiusz Jenő- díj odaítélése kapcsán.. Az indoklás szerint a Kárpát-medence magyar irodalmának bemutatásáért, közösségépítő magatartásáért kapta a díjat az egri pedagógus.
Dr. Lisztóczky László, a Dsida Jenő Baráti Kör létrehozója, több mint negyven könyv szerzője, szerkesztője meghatottan vette át díjat. Mint mondta, meglepetésként érte az elismerés. Elsősorban pedagógusnak tartja magát, de a határon túli irodalom értékeinek közvetítése a kezdetektől fontos volt számára.
A díjat Szervátiusz Jenő Kolozsváron született szobrászművész emlékére születésének 100. évfordulóján, 2003-ban hozta létre fia, a szintén szobrászművész Szervátiusz Tibor azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a Kárpát-medencében alkotó magyar művészek, művészettörténészek munkáira.
Dr. Lisztóczky László mellett Loránd Klára kecskeméti művészettörténészt és Kubinyi Anna textilművészt tüntették ki idén a Szervátiusz Jenő -díjjal.