Héraklész úszótábor

A következő két hétben Egerben edzőtáboroznak a Magyar Úszó Szövetség Bajnok programjában résztvevő 12-16 éves utánpótlás válogatott úszók. A 23 sportoló között ott vannak az Egri Úszó Klub legjobbjai is, illetve az egri Kovács Ottó is tagja az edző stábnak.

A Héraklész bajnok programban résztvevő utánpótlás válogatott úszók az őszi szünetet is kihasználva két hétig Egerben edzőtáboroznak. Kétszer két óra a napi penzum szerda és szombat kivételével, amikor csak délelőtt van edzés.
Egerből, mint régióközpontból öt korosztályos válogatott tagja a keretnek: Cseke Petrán kívül, Szeivolt Melinda, Szilvási Gréta, valamint Holló Balázs és Kripkó Ádám. Selmeci Attila, a Magyar Úszó Szövetség szakfelügyelője mellett négy edző, köztük az Egri Úszó Klub vezetőedzője, Kovács Ottó segíti a munkát. A Magyar Úszó Szövetség a következő időszakban közel 1 milliárd forint plusz forrással gazdálkodhat, amit a sportág fejlesztésre fordítanak. Az utánpótlást érintően a „Minden gyermek tanuljon meg úszni!” nevet viselő akadémiai programra több mint 100 millió, a 11-12 éves aranyjelvényes úszók tehetséggondozására 113 millió, míg a regionális utánpótlásnevelés rendszerére, edzőtáborokra 185 milliót fordíthat a szövetség. Az edzőtáborok mellett a legjobbak évente 3-4 nemzetközi versenyen is rajthoz állhatnak.
Hazánkban 3500-3800 körül mozog az igazolt úszók száma, ami ezeknek a programoknak köszönhetően növekedhet. Nyáron ifjúsági Európa-bajnokság, 2015-ben Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Grúziában, majd a 2017-es junior és a 2021-es felnőtt világbajnokság következik, mindkettő Magyarországon. Ezeken a versenyeken lehet majd lemérni, hogy hol tart ma Magyarországon az úszás, mint sport.

Korosztályos válogatottak
Barta Márton Szombathely VSC
Buskó Csenge Nyírsuli
Cseke Petra Egri Úszó Klub
Fabriczius László Szombathely VSC
Farkas László Dunaferr SE
Felkai Boglárka FTC
Holló Balázs Egri ÚK
Horváth Zsófia Sopron Széchy SI
Juhász Adél Kiskunhalas
Juhász Janka Kiskunhalas
Kis Petra FTC
Kripkó Ádám Egri Úszó Klub
Márton Richárd Budafóka
Molnár Bence FTC
Molnár Flóra Dél Zalai Vízmű
Muelek Fruzsina Rája 94 ÚK Ajka
Nádasdy Balázs Gyulai Várfürdő
Sós Dániel FTC
Szeivolt Melinda Egri ÚK
Szilvási Gréta Egri ÚK
Tekauer Márk Érdi ÚE
Vas Luca Kiskunhalas
Végh István Veszprémi ÚK

Csapatvezető: Selmeci Attila MÚSZ

Edzők:
Kovács Ottó Eger
Karvalics Péter Szombathely
Magó Gábor FTC
Novotny Attila Kiskunhalas