Remény, élet, változás

Tizenöt éve segíti szenvedélybetegek felépülését az egri RÉV. Az évfordulót a fenntartó Főegyházmegyei Karitász Központ, munkatársak és érintettek ünnepelték közösen. Elsősorban arra hívták fel a figyelmet, hogy a felépülésben a családé a legfontosabb szerep.

Remény, élet, változás – hirdeti az egri RÉV hármas jelszava. A szenvedélybeteg-segítő szolgálat másfél évtizede ad reményt a segítségért kiáltóknak. Az intézményvezető szerint a szenvedélybetegség családi betegség, így az érintett hozzátartozóira is figyelnek a kezeléskor.
A fenntartó Főegyházmegye vallásos szellemisége jellemző a RÉV dolgozóira. Ternyák Csaba egri érsek arra hívta fel a figyelmet, hogy a szenvedélybetegek is élhetnek még teljes életet.
Az egri RÉV munkatársai számos alkohol és kábítószerproblémával küzdőnek segítettek már. Akár teljesen is leküzdhetők a gyengébb időszakok.
A Szociális és családügyért felelős államtitkár kiemelte: ennek a tizenöt évnek a legfontosabb üzenete lehet a család összetartása a nehéz időszakokban. Hozzátette: az állam is felelős a szenvedélybetegek támogatásáért.
Ma Magyarországon közel ötezer embert kezelnek szenvedélybetegség miatt – hangsúlyozta az államtitkár. És bár ez országosan egy kisebb számnak tűnik, az érintett családokra óriási terhet ró. Fontos, hogy odafigyeljünk egymásra és időben felismerjük a problémát.