Magyar Kupa: Egri FC – Nyíregyháza Spartacus 4-5

Az Egri FC a labdarúgó Magyar Kupa negyedik fordulóban kapcsolódott be az idei sorozat küzdelmeibe. Ellenfele az NB II-es listavezető, Nyíregyháza Spartacus volt. A 17. perctől emberhátrányban játszó egriek büntetőkkel maradtak alul.

Az NB II-es listavezető ellen már a 17. percben emberhátrányba kerültek az egriek. Mikó a 16-os előtt a gólhelyzetben kiugró Katonát rántotta le, amiért járt a piros lap. Kilenc perccel később vezetést szerzett a Nyíregyháza. Rossz felszabadítás után előbb Bajzát lőhetett volna gólt, de a felső lécet találta el. A visszapattanót Reznek lőtte rá. Illyés csak beleérni tudott, 1-0 a Nyíregyházának. A 40. percben bedobás után egyenlített az Eger. Milić fejese után a labda a kint álló Ovszijenkót becsapva a hosszú felsőbe hullott, 1-1. A 43. percben Milovanović tört be a nyíregyházi 16-oson belülre, ott ütközött Polényival és mindkét játékos elesett. Lovas játékvezető sárgát adott az egri csatárnak, bár úgy tűnt, inkább büntető járt volna az Egernek.
A második félidőben hiába nyomott a Nyíregyháza, nem sok gólhelyzet alakult ki Illyés kapuja előtt, maradt az 1-1. Kétszer 15 perc hosszabbítás következett.
A ráadásban a teljesen visszaállt Eger kapuja előtt többször is tűzijátékot rendezett a Nyíregyháza, de Illyés mindent fogott. 120 perc után is maradt az 1-1. Büntetők következtek.
Az első párban Nagy Tamás és Gengeliczki Gergő 11-esét is fogták a kapusok. A harmadik párban Haburcsák kihagyta, Reznek viszont belőtte, ezzel került előnybe a Nyíregyháza. A negyedik és az ötödik párban egyik játékos sem hibázott. Az utolsó, továbbjutást jelentő büntetőt Bajzát Péter lőtte be. Összesítésben 5-4-re nyert a Nyíregyháza.
Az egrieknek így marad a bajnokság. November 2-án, szombaton ismét fontos kiesési rangadón játszik az Eger, ezúttal Jászapátiban.

Magyar Kupa, 4. forduló (a legjobb 16 közé kerülésért). 2013. október 30.
Egri FC – Nyíregyháza Spartacus FC 4-5 büntetőkkel (3-4; 1-1, 1-1; 1-1, 1-1)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 100 néző. V.: Lovas László (Medovarszky János, Buzás Balázs)
Eger:Illyés – Molnár T., Szabó R., Fenyvesi (Háda, 23.), Mikó – Varga M., Ablonczy, Milić (Nagy T., 94.), Borlean – Palcu (Haburcsák, 63.), Milovanović. Megbízott játékos-edző: Molnár Róbert.
Nyíregyháza:Ovszijenko – Dajka, Polényi, Gengeliczki, Törtei – Popovics (Szilágyi, 57.), Minczér (Csordás, 78.), Reznek, Pákolicz– Katona (Kákonyi, 57.), Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás.
Gólszerző: Reznek (25.), Milić (40.)
Sárga lap: Milovanović (43.), Minczér (66.), Milić (89.)
Piros lap: Mikó (17.)

A Magyar Kupa 4. forduló eddigi eredményei:
Október 22., kedd
Puskás Akadémia FC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 0–0 – 11-esekkel: 3–4

Október 29., kedd
Kisvárda (NB II) – Lombard Pápa 3–4
UFC Szekszárd (NB III) – Ferencváros 0–10
FC Ajka (NB II) – Kaposvári Rákóczi FC 0–6
Szeged 2011 (NB III) – MTK Budapest 0–2

Október 30., szerda
ESMTK (NB III) – Debreceni VSC-TEVA 1-2
Bajai LSE (NB III) – Újpest FC 0-6
Viadukt SE Biatorbágy (megyei I. o.) – Siófok (NB II) 0-2
Egri FC (NB III) – Nyíregyháza Spartacus (NB II) 4-5 büntetőkkel
Cigánd SE (NB III) – Diósgyőri VTK 3-4
Dunaújváros PASE (NB II) – MVM Paks
Kemecse SE (megyei I. o.) – Bp. Honvéd 1-3
Csákvári TK (NB III) – Haladás 0-3

Következik:
NB III. Keleti-csoport, 12. forduló
Jászapáti FK (14.) – Egri FC (13.)
2013. november 2., szombat, 13:30. Jászapáti