Kosárlabda NB I/B: EKF-Eger-HÉSZ – DEAC 80-59

Negyedik mérkőzését is megnyerte az EKF-Eger-HÉSZ együttese a férfi kosárlabda NB I/B-ben. A hétvégén a Debreceni Egyetem gárdáját győzték le 21 ponttal. A következő fordulóban, november 8-án Kecskeméten szerepelnek az egriek.

A férfi kosárlabda NB I/B új szezonjában eddig igen eredményesen szerepel az EKF-Eger-HÉSZ együttese. A negyedik fordulóig sorrendben a Nagykőrös, az Óbudai Kaszások és a Vasas legyőzésével, hibátlan mérleggel ott voltak a Keleti-csoport élmezőnyében. Az első komolyabb megmérettetés a Debreceni Egyetem ellen, hazai pályán várt az elmúlt szezonban ötödik helyen záró, és több meghatározó játékosát elveszítő egriekre. Az első negyed 18-18-a után a másodikban állva hagyták ellenfelüket az egriek, a 17-0-ás sorozat megfogta a vendégeket. A félidőben 38-27-re vezetett az EKF. A folytatás is hasonló volt, de innentől már csak tartani kellett az eredményt. Összesítésben 80-59-re nyertek az egriek.
Máté Balázs 15, a védő lepattanóban is jeleskedő Zsemlye Sándor 18, Klepej és Garamvölgyi egyaránt 8 pontig jutott, míg az irányító Erdei Ádám 21 ponttal a legeredményesebb hazai játékos lett.
Ebben a fordulóban meglepő vereséget szenvedett a Salgótarján a nyeretlen Vasastól, hazai pályán, így már csak két 100%-os csapat van: a Hódmezővásárhely és az Eger. A főiskolások legközelebb november 8-án a Kecskeméthez látogatnak.