Kateketikai konferencia Egerben

Kétévente rendezik meg hitoktatók számára a kateketikai konferenciát az egri főegyházmegyében, az idei programot a „tartsd meg a hitet” jelszóval szervezték. A hit évében többek között arra keresik a választ, hogyan lehet segíteni az embereket a hitben való megerősödésükben. A Szent János Továbbképző Központban zajló programra közel hetven hitoktatót várnak.

Hetedik alkalommal szervezik meg a kateketikai konferenciát az egri egyházmegyében. Az idei rendezvény témája a szentatya Porta fidei kezdetű kisenciklikájához kapcsolódik, mely a hit újrafelfedezését, megerősítését helyezi a középpontba.
A konferenciát A hit válsága-az ember válsága címmel Palánki Ferenc püspök előadása nyitotta. Mint mondta: a hitnek két fő része van, az egyik a természetes hit, melynek gyengülése a bizalmatlansághoz, az emberi kapcsolatok romlásához vezethet. A természetfölötti hit, az Istennel való kapcsolat gyengülése a remény elvesztését idézi elő. Hozzátette: ma sokkal kevesebb ember számára fontos a hit.
A háromnapos konferencián közel hetvenen vesznek részt. A szekcióelőadásokon többek között arról is hallhatnak az érdeklődők, hogy a lelkiségi mozgalmaknak, vagy a médiának, az internetnek milyen lehetőségei vannak a hit terjesztésében.