Lemezen jelentek meg az egri remete megzenésített versei

A Gárdonyi Napokon mutatták be azt a CD-t, amelyet a megzenésített Gárdonyi-versekből állítottak össze. A 34. Kaláka Fesztivál felhívására harminc előadó zenésítette meg az egri remete verseit. Ezek közül a legszebb 17 került fel a CD-re.

Először Németh Viktor, majd a Hungarikum együttes mutatta be azokat a dalokat, amelyeket a dalnokversenyre írtak. Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója tiszteletére hirdették meg idén a Kaláka Fesztivál szervezői a „Gárdonyi, a költő” dalnokversenyt. Az író verseit harminc előadó zenésítette meg.Több, mint kétezer meghallgatás és közel hatszáz voks érkezett a dalokra. A közönségszavazatok
alapján osztották ki Eger városa, a Dobó István Vármúzeum és a Kaláka Fesztivál díját. A produkciókat már meghallgathatták a nézők a 34. Kaláka Fesztivál Eszterházy téri színpadán június 30-án. A most megjelent „Gárdonyi, a költő”- CD a nyári koncert élő felvételét tartalmazza.
A Kaláka Fesztivál szervezői remélik, hogy ez a kiadvány nemcsak zenei élményt nyújt, hanem arra inspirálja a hallgatókat, hogy olvassanak Gárdonyi-verseket is.