Folytatódott a Nagy rajzolás

Folytatódott a Nagy rajzolás kampány a Vitkovics-házban. A programokra közép- és általános iskolás gyerekeket vártak, akik különböző rajztechnikákkal ismerkedhettek meg. Az Angliából indult kampány idei témája a jövőhöz kapcsolódott.

A Neumann diákjai élvezettel rajzoltak és festettek a nagyméretű papírokra, vagy akár a tükörre a Nagy rajzolás programján. Az Angliából indult világkampány célja: rajzolásra buzdítani a résztvevőket, megismertetni mindenkivel az alkotás örömét.
A NAgy rajzolás a világ számos pontján zajlik októberben, tizenöt országban több mint kétszázezer ember vesz részt a programban. Deákné Holló Tímea pedagógus szerint ez nagyon jó alkalom arra, hogy a diákok más közegben is megtapasztalják az alkotás élményét.
A kampány idei témája a jövőhöz kapcsolódik. A programra érkező általános iskolások is ebben a témában készítették alkotásaikat.
A nagy rajzolás a hétvégén is folytatódik: pénteken nyitott műhelyre várják az érdeklődőket a Vitkovics-házban, ahol Herczeg István grafikusművész segítségével lehet megismerni és kipróbálni a különböző rajztechnikákat. Szombaton az Eszterházy téren folytatódik a program, ahol a jövő városait, településeit lehet majd megrajzolni. A programokra gyerekeket és felnőtteket egyaránt várnak.