Új műfüves pálya épült Makláron

Egy hússzor negyvenméteres műfüves pályát adtak át Makláron. Harmincmillió forintba került, ennek harminc százaléka önerő, ezt biztosította az önkormányzat. Idén ez már a második sportcélú fejlesztés a faluban. Tavasszal az öltöző újult meg, most elkészült a villanyvilágításos kispálya. A Maklár SE ügyvezetője, Vojtekovszki Csaba azt mondja: az a törekvésük, hogy minél több gyereket vonzzanak a pályára, minél többen focizzanak.

Tavasszal, amikor a sportöltözőt adták át, még csak álmodtak a műfüves pályáról – mondta Havasi László, Maklár polgármestere a pályaavatón. Azóta elkészült a hússzor negyven méteres, körbekerített, villanyvilágítással ellátott pálya. Nap mint nap lehet olvasni a magyar foci megújulásáról , a polgármester szerint ez csak akkor történik meg, ha a fiatalok kijárnak focizni, ehhez pedig pályák és öltözők kellenek. Az önkormányzat szinte erején felül vágott bele ebbe az építkezésbe, de szükség van rá, hogy szolgálja a Maklár SE, az utánpótlás, és az idősebbek sportolását.
Van még fejlesztenivaló, azt mondja a polgármester. A kerítésre már nyert a falu több mint kétmilliót, nagy álom egy klubhelyiség létrehozása, ami közösségi térként is szolgálna.
Ez a harmadik kézilabda méretű, műfüves pálya, ami elkészült a megyében – ezt már Várkonyi Ferenc, az MLSZ Heves megyei igazgatója mondta az avatáson. Az MLSZ pályaépítési programjára önkormányzatok és egyesületek pályázhatnak.
Megnyílik a lehetőség az esti focizás előtt, itt edzhet majd a nagycsapat is. Az a törekvésük, hogy egyre több gyereket csábítsanak a pályára – mondja Vojtekovszki Csaba, a Maklár SE ügyvezető elnöke.
A műfüves pálya avatását egyébként sportnappal ünnepelték Makláron. Délelőtt Bozsik –torna, majd a Maklár nagycsapata játszott I. osztályú mérkőzést. A nap végén az öregfiúk mérkőztek meg egymással az új pályán.