Tudós tanárok

Chikán Zoltánné egykori főiskolai tanárról szól Dr. Szecskó Károly történész legújabb könyve. A Tudós Tanárok – Tanár Tudósok sorozat szerzője a Bródy Sándor Könyvtárban mutatta be legújabb kötetét.

Dr. Chikán Zoltánné főiskolai docens 1953 tól 1980-ig volt az Eszterházy Károly Főiskola Magyar Nyelvészeti Tanszékének oktatója. Fő szakterülete – a leíró nyelvészet mellett – az anyanyelvi nevelés tantárgy-pedagógiája volt, amelyből országos jelentőségű publikációi és könyvei is megjelentek. Életútjáról, munkásságáról azonban még született könyv. Dr. Szecskó Károly történész úgy gondolta egy kötettel állít méltó emléket neki Tudós tanárok – tanár tudósok könyvsorozatában.A történész azt hangsúlyozta: Chikán Zoltánné magyartanárok generációit indította el a pályán, és nemcsak kiváló pedagógus volt, hanem igazi tudós is.
A kötetet a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban mutatták be, a szerzővel Simon György, a Szent István Katolikus Rádió főszerkesztője beszélgetett. Chikán Zoltánné rokonai, barátai, pályatársai és egykori diákjai előtt elevenítették fel a pedagógus életútját és beszélgettek legismertebb munkájáról “A gondolkodás fejlesztése az anyanyelvi nevelésben” című könyvről.