Pályaválasztási kiállítás

Közel 1600 általános iskolás tájékozódott a továbbtanulási lehetőségekről, az idei Pályaválasztási kiállításon a Sportcsarnokban. Összesen 32 kiállítótól, szakiskoláktól, szakközépiskoláktól és gimnáziumoktól érdeklődhettek a nyolcadik osztályosok.

A Neumann János Középiskola és Kollégium tanulói népi tánccal készültek az általános iskolásoknak, de ezen kívül önvédelmi bemutatók és különböző kísérletek is színesítették az idén tizenharmadik Pályaválasztási kiállítást.
A megnyitón Szabó Ferenc, a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének vezetője kihangsúlyozta a jelenlegi tizennyolcezer álláskereső 45%-nak általános iskolai végzettsége van, ezért fontosnak tartják a továbbtanulást. A Sportcsarnokba a nyolcadik osztályosokat várták megyénk általános iskoláiból.
Szakiskolák, szakközépiskolák és gimnáziumok állítottak ki a pályaválasztási napon. Közel 1600 gyerek vett részt a programon, melyet a Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja szervezett.
A fiataloknak üzemlátogatásra is volt lehetőségük, illetve a harminckét kiállítótól érdeklődhettek, hogy milyen pályát válasszanak a jövőben.