Tanulmány a várról

Diákoknak mutatta be az Eszterházy Károly Főiskola gazdasági főigazgatója az egri vár leendő fejlesztéseit. Várhelyi Tamást Habis László polgármester kérte fel a tanulmány elkészítésére. A szakember szerint a fejlesztések a várat Eger egyik leglátogatottabb és legnépszerűbb kulturális és gasztronómiai helyszínévé teszik.

Az egri vár sokkal több, mint egy építészeti emlék,rengeteg mítosz, dicső történelmi esemény övezi,amelyeket kitűnő irodalmi művek örökítettek meg.A turisták leggyakoribb, legkedveltebb célpontja, mégis évről évre csökken a látogatottsága mondta el diákoknak tartott előadásán Várhelyi Tamás az Eszterházy Károly Főiskola gazdasági igazgatója.
Emiatt kérte fel őt három éve Habis László polgármester, hogy dolgozzon ki egy olyan stratégiai-gazdasági tervet,amely turisztikailag vonzóbbá teheti Eger büszkeségét.A főigazgató most az EKF hallgatóinak mutatta be az elkészült tanulmányt.
A főigazgató Európától Japánig tanulmányozta a várakat,végül angol, francia, német és svájci példákból alakította ki a végleges koncepciót. Reményei szerint az új fejlesztések nemcsak a kultúra iránt érdeklődőket, hanem a közösségi gasztronómiai élményekre vágyó turistákat is ide vonzza majd.
Az átalakításokat várhatóan 2014-ben kezdik el.