„Látni és látszani”

Mellényt, biciklilámpát és egyéb láthatóságot biztosító eszközöket ad át a rendőrség a „Látni és látszani” kampány alkalmából. A rendőrség a láthatóság fontosságára, a balesetek megelőzésére kívánja felhívni a figyelmet.

Légy látható! Olvasható azon a táskán, amelyet a rendőrség ad majd át egy figyelmeztetés mellett azoknak a kerékpárosoknak, akik kivilágítatlanul közlekednek.
Az Országos Rendőr-főkapitányság meghirdette „Látni és látszani” kampányát, amely október 1-jétől december 15-éig tart. Bár az ellenőrzések folyamatosak mind az autósok, mind a gyalogosok és kerékpárosok körében, november 7-éig még a program figyelemfelhívási része zajlik. Ezután viszont nem marad el a büntetés a szabályszegőkkel szemben.
A kampány során a gépjárművezetőknek ingyenesen biztosítanak szemvizsgálatot, autóik számára pedig műszaki átvizsgálást a programhoz kapcsolódó szakszervizekben.
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság az autósok mellett a gyalogosokat és bicikliseket sem bünteti egyelőre. A kivilágítatlan kerékpárosok, illetve a lakott területen kívül láthatósági mellény nélkül közlekedő gyalogosok egy figyelmeztetés mellett figyelemfelkeltő közlekedési felszerelést kapnak.