Elhallgatott dolgaink

Elhallgatott dolgaink címmel előadássorozatot szervezett diákok számára a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár.A kurzus olyan történelmi eseményeket dolgoz fel,amelyek évtizedekig tabuk voltak Magyarországon. Októberben Raffay Ernő történész tartott előadást a trianon-i békediktátumról.

Recski kényszermunkatábor, ötvenhatos egri sortűz és trianoni békediktátum.Többek között ezeket a témákat választották az oktatási intézmények. A Bródy Sándor Megyei és Város Könyvtár azért szervezte előadássorozatát diákoknak, hogy elmondásuk szerint, részletesen megismerhessék ezeket a fontos tabutémákat, történelmi eseményeket.
Raffay Ernő történész előadásában úgy fogalmazott: csak a konzervatív történészek elméletei helytállóak Trianonról. Kiemelte: torz és hamis a marxista és a liberális történészek felfogása a békediktátumról, és szerinte nem az akkori kormányok nemzetiségi politikája és az ország félfeudális rendszere felelős a tragédiáért. Követendő példaként említette Horthy Miklóst, Tormay Cécile-t, és azt mondta: a közhiedelemmel ellentétben nem volt természetes, szükségszerű folyamat, ami Trianonban történt és nem igaz, hogy Magyarország megérett a felbomlásra. Az egri könyvtár Terror Háza látogatással és az ötvenhatos egri sortűz emlékére szervezett előadással folytatja programsorozatát.