Országos Könyvtári Napok

Az emberi kapcsolatokra helyezték a hangsúlyt az idei Országos Könyvtári Napok programjai. Az egri könyvtárban többek között előadások, könyvbemutató, filmvetítés, irodalmi est várta az érdeklődőket.

Október október 7-e és 13-a között várták a könyvbarátokat az idei Országos Könyvtári Napok programjaira. A rendezvényt szervező Informatikai és Könyvtári Szövetség idén az emberi kapcsolatokra helyezte a hangsúlyt.
A hét folyamán többek között előadások, könyvbemutató, filmvetítés várta az érdeklődőket a központi könyvtárban és a fiókkönyvtárakban is. Dr. Laczkó András irodalomtörténésztől például a Bródy-emlékév kapcsán az író kevésbé ismert műveiről beszélt a hallgatóknak.
Balogh András színművész zenés irodalmi műsorral jelentkezett: A Nyissatok ajtót, emberek! című előadáson roma költők műveiből válogatott.
A Könyves Vasárnap délelőttjén a gyereknek olvasta fel verseit Kiss Ottó költő, délután zenés programmal várták a felnőtteket. Kiss Ottó főképp szabadverseket ír a gyerekeknek, mint mondta: a versek közül főképp az érdekli őket, amelyek a hétköznapjaikról szólnak.
A könyvtári napokon kedvezményekkel is várták az olvasókat: a lejárt könyveket például késedelmi díj befizetése nélkül vihették vissza.