Katasztrófavédelmi gyakorlat

Rendhagyó katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak Bélapátfalván. Az ország minden megyéjéből érkeztek önkéntes segítők. Az újonnan megalakult Központi Polgári Védelmi Szervezet mutatkozott be, speciális terepjárművekkel vettek részt a katasztrófahelyzet helyreállításában. Földön, vízen, levegőben is részt vettek a bevetésen.

Kidőlt fáknál, kőomlásnál, viharkároknál gyakorlatoznak két napon át önkéntesek Bélapátfalván. Az újonnan alakult Központi Polgári Védelmi Szervezet tagjai speciális terepjárművekkel segítették a fiktív mentési műveleteket.
A mentést quadok és speciális egységekre jellemző járművek is segítették.
A vízből mentést és a szállítást is segítették a Központi Polgári Védelmi Szervezet járművei. Minden megyéből érkeztek segítők.
Az ország egész területén bevethető központi egység mellett megalakult a környékbeli Bélkő és Tarna Mentőcsoport is. Ők a gyakorlaton mutatkoztak be, elsősorban az árvízi védekezésben vettek részt.
A kétnapos gyakorlatban résztvevő önkéntesek bemutatják: katasztrófahelyzet esetén hogyan összehangolható a mentés földön vízen és levegőben.