Csörgőlabda felkészülési torna

A hétvégi egri nemzetközi csörgőlabda tornán a magyar női és férfi válogatott is bejutott a legjobb négy közé. A nők oroszok elleni döntője hosszabbítás és büntetők után dőlt el az oroszok javára. A férfiak a világbajnoki hatodik Algériával mérkőztek a harmadik helyért. Az afrikaiak győztek, negyedik lett a magyar csapat.

A nőknél a magyarok a franciákat, a briteket és a belgákat is legyőzték, az ukránokkal 3-3-at játszottak, az oroszoktól pedig 13-4-re kaptak ki. Az elődöntőben ismét az ukránok következtek, akik ellen ezúttal 5-0-ra nyertek, vagyis a döntőben újra az oroszok következtek. A 2×12 perces mérkőzés első félidejében nem esett gól, utána viszont az egri Tóthné Kiss Orosz Mária találataival kétszer is vezettek a magyarok, de mindig jött az egyenlítés. 2X3 perc hosszabbítás következett, ami nem hozott gólt, így büntetők következtek. Ebben az oroszok voltak a jobbak, ezüstérmes lett a magyar női válogatott.
A magyar férfi felnőtt válogatott a csoportmeccsek után a bronzéremért játszott a világbajnoki hatodik Algériával. Az afrikiak 6-4-re nyertek, vagyis negyedikek lettek a magyarok. A juniorok a hetedik helyért 12-6-ra verték Koszovót.
A tervek szerint a B-csoportos Európa-bajnokságnak 2014-ben Eger lehet a helyszíne.