Férfi OB I.: ZF-Eger – Szolnok 13-9

Első bajnoki rangadóját játszotta a hétvégén a ZF-Eger férfi vízilabda együttese. Az ellenfél a tavalyi döntős Szolnok volt. Az egriek meglepően könnyedén, 13-9-re verték riválisukat. Szombaton az OSC-Újbuda lesz az ellenfél idegenben.

A férfi vízilabda OB I negyedik fordulójában első rangadóját játszotta a ZF-Eger együttese, ráadásul hazai pályán, mert a tavalyi döntős Szolnokkal felcserélték a pályaválasztói jogot. Az egriek Debrecenben, míg a vendégek Olaszországban, a Pro Reccoval közösen készültek erre a bajnoki megmérettetésre. Jól kezdett Gerendás György és Dabrowski Norbert csapata, alig telt el két perc, máris 3-0-ra vezetett az Eger. Az első negyed végére még feljött a Szolnok 4-3-ra, de a folytatásban inkább a 3-4 gólos egri előny volt a jellemző. A mérkőzést végig kézben tartva – sokak szerint meglepően könnyedén – 13-9-re nyert a ZF-Eger.
Már csak két hibátlan csapat van a bajnokságban: a listavezető ZF-Eger és az eddig szintén négy meccset nyerő Honvéd. Szombaton az OSC-Újbuda együtteséhez utaznak Gór Nagyék. Ez a meccs a fővárosiak új otthonában, a Kondorosi úti uszodában lesz.

A 4. forduló eredményei:
ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép VSC 13-9
KSI SE – TEVA-Vasas 7-11
Kaposvári VK – OSC-Újbuda 14-7
Valdor Szentes – Széchenyi Bank FTC 4-13
Hegyvidék-Ybl – PVSK-Füszért 5-17
Debreceni VSE – A-Híd Szeged 7-13
Racionet-Honvéd – BVSC-Zugló 11-8