Nagy pályán a politikusok – focipályát avattak Felsőtárkányban

Legyőzte a megye a parlamentet. Négy háromra verte meg ugyanis a megyei önkormányzat csapata a parlament válogatottját. A két csapat Felsőtárkányban, a frissen átadott élőfüves nagy pályán csapott össze. A nagy pálya felújítása és a műfüves pálya elkészítése 90 millió forintba került.

Az ünnepi pillanathoz nem mindennapi csapatokat hívtak a gálamérkőzésre – utalt az átadás előtt Juhász Attila Simon polgármester arra, hogy a tárkányi focipálya avatására a parlament és a megye csapatát kérték fel. Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke már a pályán szokásos szerelésben mondta el ünnepi beszédét is. Azt mondta: fantasztikus lehetőségnek tartja, hogy a TAO-ból ilyen létesítmények épülhetnek, és reméli, hogy sok ilyen készül még Heves megyében. Hozzátette azt is: csapatukban sokan vannak, akik még nem játszottak nagy pályán, de ami hiányzik a technikai tudásukból, azt pótolják lelkesedéssel.
Várkonyi Ferenc, az MLSZ Heves megyei igazgatója arra emlékezett, amikor még 1969-ben a Bervai Vasas játékosaként erre a pályára lépett. A közelmúltban műfüves és élőfüves pálya készült, az utánpótlás-nevelésre 12 milliót kapott a klub. A megyei igazgató szerint a jelenlegi pálya NB I-es minőségű.
A műfüves pálya 25 millióból készült el, az élőfüves nagy pályát 64 millió forintból újították fel. Kiegyenlítették a talajt, nagyjából másfél méteres lejtést kellett eltüntetniük. Megoldották a vízelvezetést, öntözőrendszert alakítottak ki, ehhez kutat fúrtak, tartályt építettek.
A kezdés után néhány perccel megszületett a parlamenti válogatott – megyei önkormányzat rangadó első gólja. A megyének Farkas Ádám szerezte meg a vezetést. Majd duplázott, a góllövők közé még feliratkozott Kovács Csaba és Béres Mihály. Mindkét gárda kiegyenlített teljesítményt mutatott, végül 4:3-ra győzte le a parlament válogatottját a megye csapata.