Csörgőlabda

A Magyar Paralimpiai Bizottság nemzetközi női és férfi csörgőlabda tornát rendez Egerben. A két napos eseményen a nők mérkőzéseit a Hotel Egerben, míg a férfiakét a Kemény Ferenc Sportcsarnokban játsszák. A döntők szombaton 16 órától kezdődnek.

Komoly tervei vannak a csörgőlabdával a Magyar Paralimpiai Bizottság. A férfi és a női válogatott egyaránt az európai B-csoportban szerepel. Jövőre Magyarországon, Egerben szeretnék rendezni a B-csoportos Európa-bajnokságot. Ezért hozták most ezt a tornát Egerbe, ami egyfajta tesztversenye a kontinensviadalnak.
A férfiaknál 8, míg a nőknél 6 csapat vesz részt a tornán. A magyar férfi felnőtt válogatott Katar, Oroszország és Koszovó, míg a magyar junior válogatott Algéria, Románia és Ukrajna társaságban küzd a továbbjutásért.
A nőknél a magyar felnőtt válogatott az alapszakaszban Franciaországgal, Belgiummal, Ukrajnával, Nagy-Britanniával és Oroszországgal is játszik. Szombaton a helyosztók jönnek. A VGYSE Eger csapatából Tóthné Kiss Orosz Mária, illetve Bukta Gábor tagja a Páni Róbert szakvezető által felkészített együtteseknek. A férfiak mérkőzéseit a Sportcsarnokban, míg a nőkét a Hotel Egerben játsszák. A döntők szombaton 16 órakor kezdődnek.