Példák és példaképek

Példák és példaképek volt a központi témája Az év iskolája című vetélkedőnek, amit a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendeztek meg. A középiskolásoknak szánt versenyen a csapatok szituációs játékokban, ügyességi és idegen nyelvi vetélkedőn próbálhatták ki magukat. A program szervezői követhető életpályákat szerettek volna állítani a fiatalok elé.

Gál Judit, a város Kulturális Bizottságának elnöke köszöntötte az egri diákokból álló csapatokat. Mielőtt a versenyzők átvonultak a Körcsarnokba, a tavalyi nyertesek, a Bornemissza Gergely Szakközép-, Szakiskola és Kollégium diákjai mutatták be zenés, táncos produkcióikat.
Az év iskolája vetélkedőt középiskolásoknak szervezte az Egri Kulturális és Művészeti Központ. Idén a példák és példaképek téma köré épült a rendezvény.
Az ötven vállalkozóból tizennégyen vettek részt a vetélkedőn, akik a csapatokba beépülve segítették a diákokat. A program célja olyan emberekkel ismertetni meg a fiatalokat, akik inspirálják őket, munkájuk példaértékű.
A csapatok a Gárdonyi Évhez kapcsolódó tesztet töltöttek ki, szituációs játékban, ügyességi és idegen nyelvi vetélkedőn vehettek részt.
A Bornemissza Gergely Szakközép-, Szakiskola és Kollégium megvédte címét. A tavalyi győzelem után idén is ők lettek az Év iskolája.