Munkavédelmi nyílt nap

Az egri járáshoz tartozó önkormányzatoknak, mint közfoglalkoztatásban érintett munkáltatóknak tartott nyílt napot a Heves Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Felügyelőség. A tájékoztatón többek között a munkaügyi ellenőrzés feladatairól, az előforduló szabálytalanságokról tájékoztatták a résztvevőket. A nyílt nap előadásaival szeretnék felkészíteni a munkáltatókat egy ősztől induló országos átfogó közfoglalkoztatási programra is.

A Heves Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szerve negyedévente tart tájékoztatót a munkapiaci szereplőknek, ezúttal a közfoglalkoztatásban érintett munkáltatóknak tartottak nyílt napot. A programon többek között a közfoglalkoztatásra vonatkozó munkavédelmi és munkajogi előírásokról, a munkaügyi ellenőrzés feladatairól, az előforduló szabálytalanságokról tájékoztatták a résztvevőket.
A nyílt napon elhangzott: a közfoglalkoztatásban inkább munkavédelmi szabálytalanságok fordulnak elő. A megyében az elmúlt két évben 2500 munkáltatót ellenőriztek, közülük negyvenkettő volt önkormányzati munkáltató. Több mint 1200 munkabalesetet jelentettek be a felügyelőségre, melyek közül százhetvenöt érintett önkormányzatot.
A nyílt nap előadásaival szeretnék felkészíteni a munkáltatókat egy ősztől induló országos átfogó közfoglalkoztatási programra is.