Idősek tisztelete

Kistérségi Népdalkör Fesztivállal köszöntötte a nyugdíjasokat a Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet. A Bartakovics Béla Közösségi Házban rendezett Idősek Világnapja ünnepségen Eger és környéke legnépszerűbb népdalkórusai léptek fel. Az előadók között volt a 21 éves fennállást ünneplő Dobó Katica Hagyományörző Népdalkör is. 

Legaktívabb klubtagját Nagyfejeő Jánosnét is felköszöntötte a Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet.
A kiemelkedően közhasznú egyesület 21 éve segíti klubokkal, programokkal az időseket, szépkorúakat. Többek között hagyományőrző és fogyasztóvédelmi előadásokat,valamint egészségügyi szűrőviszgálatokat szerveznek rendszeresen Egerben. Fontosnak tartják az ifjúságvédelmi témákat is. Az Idősek Világnapja alkalmából Népdalkör Fesztivállal köszöntötték klubtagjaikat.
Rázsi Botond alpolgármester köszöntőjében azt mondta: az idős emberek fontos építőkövei a társadalomnak és életük akkor teljesedik ki, ha közösségek – családok, barátok- veszik körül őket.
Gál István önkormányzati civil-referens dédszüleit említette példaként, akiktől -elmondása szerint- a hit erejét és a munka becsületét tanulta meg.
A kiemelten közhasznú egyesület minden hétfőn 15:00-tól várja a nyugdíjasokat klubokkal, ingyenes programokkal a Bartakovics Béla Közösségi Házban.