Férfi OB II: Egri Vízmű – Miskolci VSI 9-6

A férfi vízilabda OB II-ben is elkezdődött az elmúlt hétvégén a bajnokság. Az első fordulóban az Egri Vízmű rendezte a C-csoport első tornáját. Az egriek mindkét mérkőzésüket megnyerték. A következő torna október 12-én Gyöngyösön lesz, ahol a Vác és a Cegléd lesz az ellenfél.

A honi vízilabda bajnokság harmadik vonalában, az OB II-ben az új szezonban 25 csapat indul az alapszakaszban, négy csoportra osztva. Az elmúlt szezonban 9. Egri Vízmű a hatcsapatos C-csoportba került a Miskolc és a Cegléd II. csapataival, valamint a Gyöngyössel, a Váccal és a Kertészeti Egyetemmel együtt.
ATM 2671 0:13 Egy-két-háromra, hajrá Vízmű – Vízmű! 0:18
Az első mérkőzésen a Miskolc második csapatával, vagyis a Miskolc Városi Sportiskolával mérkőztek. Tavaly a borsodiak csak az OB I/B-ben indítottak csapatot, idén viszont már az OB II-ben is. A torna első gólját az egri Szabolcsi Zoltán lőtte. A miskolciak többször is kiegyenlítettek sőt, még a vezetést is átvették, de két büntetőt is hibáztak. A hazaiak először a harmadik negyed végén szereztek két gólos előnyt. Varga találatával még feljött a Miskolc 7-6-ra, de az utolsó két gól az egrieké volt, 9-6-ra nyert a Vízmű.
Az egriek később a Gyöngyös elleni mérkőzésüket is megnyerték 20-8-ra, míg a Miskolc döntetlent játszott a Cegléd második csapatával. A következő torna október 12-én Gyöngyösön lesz, ahol a Vác és a Cegléd lesz majd az egriek ellenfele.

A C-csoport eredményei:
Egri Vízmű SC – Miskolc VSI 9-6
G.: Pulay 3, Denk 2, Antal B., Csáki, Szabolcsi, Baranyai, ill. dr. Németh Z. 2, Németh G., Varga A., Hornyák D.
Váci VSE – Ceglédi Lamantinok 7-17
Gyöngyösi Alligátorok VC – Kertészeti Egyetem AC 4-18
Miskolc VSI – Ceglédi Lamantinok 9-9
Kertészeti Egyetem AC – Váci VSE 17-8
Egri Vízmű SC – Gyöngyösi Alligátorok VC 20-8

Következik:
2. forduló, 2013. október 12., Gyöngyös
Váci VSE – Egri Vízmű SC
Egri Vízmű SC – Ceglédi Lamantinok