Novembertől újabb csökkentés

Újra hitet kell tenni a rezsicsökkentés mellett, hiszen a kormány bejelentette: további intézkedésekre készül – ezt Nyitrai Zsolt, fideszes országgyűlési képviselő mondta a rezsicsökkentést támogató fórumon. Ezekben a hetekben több mint száz helyen tartanak a hasonló fórumot. Kovács Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár úgy fogalmazott: a kormány az arányos, az emberek teherbíró képességét szem előtt tartó közszolgáltatást célozza.

A Fidesz és a kormány az emberek pártján áll – kezdte a rezsicsökkentésről szóló fórumot Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő. Formabontó megoldásokra is készek: ilyen például a távközlési cégek, bankok megadóztatása, a rezsicsökkentés. Nyitra Zsolt azt mondja: akik eddig extraprofitot tudtak felhalmozni, most járuljanak hozzá a válságkezeléshez. Az előző kormányok emeltek, minden év áremeléssel kezdődött – mondta. Ez a kormány megmutatta: lehet másként is. Hit, akarat és kellő társadalmi támogatottság kell hozzá. A támogatottság Nyitrai Zsolt szerint nagyon fontos, hiszen sokan támadták ezeket a döntéseket: a multik, az unió és az ellenzék. Úgy véli: a társadalmi támogatottságot jól mutatja az összegyűlt aláírások száma.
A kormány bejelentette azt is, további intézkedésekre készül, ezért újra hitet kell tenni a rezsicsökkentés mellett – mondta Nyitrai. Az eddigi, két ütemben végrehajtott csökkentés egy átlagos magyar családnak évi 80 ezer forint megtakarítást jelent.
Ezekben a hetekben több mint száz helyen tartanak a rezsicsökkentésről fórumot. Kovács Zoltán államtitkár arra hívta fel a figyelmet: idén már 20 százalékkal csökkent a rezsi, emellett 2010-ben az első intézkedése az volt a Fidesz-kormánynak hogy befagyasztotta a rezsiárakat. Most ősszel újabb csökkentést terveznek. A jövő az – mondta az államtitkár – hogy ezeket a szolgáltatásokat nonprofit formában működtetnék. Most dolgozzák ki azt is: hogyan tudnának azokon segíteni, akik fával fűtenek. Úgy fogalmazott: a kormány az arányos, az emberek teherbíró képességét szem előtt tartó közszolgáltatást célozza. A rezsicsökkentés nem a kormányról szól – mondta az államtitkár.