Játsszunk színházat!

Véget ért a Gárdonyi Géza Színház Játsszunk színházat! programja, melynek köszönhetően közel nyolcszáz gyereknek tartottak foglalkozásokat óvodás kortól középiskolás korig. A program elsődleges célja az volt, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a színház világához, drámapedagógiai foglalkozásokkal fejlesszék kreativitásukat.

Egy évvel ezelőtt indult el a Játsszunk színházat! program a Gárdonyi Géza Színházban. Az eltelt idő alatt drámapedagógiai foglalkozásokat szerveztek közel húsz intézmény gyermekei számára. A program négy elemre épült: az óvodásokat és kisiskolásokat a Babszem Jankó Gyermekszínház vezette be a mesék világába.
Az általános iskolásokat hatodikos kortól a Gárdonyi-évhez kötődve az Egri csillagok várta, a foglalkozásokon Vicuskák és Gergők értelmezték a regényt a budapesti Kontraszt Műhely drámapedagógusainak segítségével. A középiskolások Madách művét, Az ember tragédiáját dolgozták fel, majd májusban elő is adták a darabot Fehér István színművész vezetésével.
A diákok számára nagy élmény volt a színházi munka, bár a próbák néha komoly kihívást jelentettek.
A tánctagozat is szerepet kapott: Topolánszky Tamás vezetésével a Lenkey János Általános Iskola tanulóinak szerveztek foglalkozásokat, júniusban és augusztusban táborokat is indítottak a gyerekeknek.
A Játsszunk színházat! Program pályázati forrásból, több mint 26 millió forintból valósult meg.