Autó nélkül Egerben

Lezárt utcával, aszfaltrajzolással, környezetvédelmi és egészségmegőrző programokkal ünnepelték a civilek az Autómentes Napot. Népszerűsítették az alternatív közlekedési módokat is, többek között a sétálást, kerékpározást. A szervezők szerint, aki autó nélkül közlekedik, nemcsak a környezetét, az egészségét is óvja. Az esemény része volt az Eger Ünnepének és az Európai Mobilitás Hétnek.

Főként családokat vártak a szervezők az Érsekkertbe és a forgalomtól elzárt Klapka utcába. Az autómentes utcát a gyermekek vették birtokukba. A Rendőrség és a Heves megyei Közlekedési Felügyelet szervezett Kresz Parkot a számukra. Sok gyermek saját kerékpárjával, rollerével tesztelte le a Kresz szabályait, de kipróbálhattak régi, negyven-ötven éves kerékpárokat is. Bálint is nagyon élvezte, hogy úgy közlekedhet, mint a felnőttek. Az Autómentes Napot minden évben az egri civil szervezetek rendezik az önkormányzattal együttműködve. Idén a Forrás Szabadidős Diáksport Egyesület koordinálta tevékenységüket.
A gyermekeket aszfalt-rajzverseny is várta, nemcsak esztétikus, hanem ötletes, tartalmas művek is születtek arról, hogyan tudják megóvni egészségüket, környezetüket.
Az Érsekkerti tónál repülőgép-modell bemutatót láthattak az érdeklődök, a civil szervezetek sátraiban környezetvédelmi és egészségmegörző tanácsokat kaphattak a családok. Az esemény része volt az Eger Ünnepének és az Európai Mobilitás Hétnek.