Teljes élet cukorbetegen is

Diabetes Tanácsadó Iroda nyílt Egerben a nyolcadik Nemzetközi Cukorbeteg Találkozón. Az érintetteket szakkönyvekkel, tanácsadással, receptekkel és gyógytornával várják mostantól a Dobó téri irodában. A cukorbetegek találkozójára az országból és határainkon túlról háromszázan érkeztek.

Megtelt a Bartakovics Béla Közösségi Ház a hétvégi cukorbeteg találkozó résztvevőivel. Már 8. alkalommal csatlakoztak Eger Ünnepéhez. A konferencián Habis László polgármester köszöntője után a Magyar Diabetes Társaság elnöke, prof. dr. Barkai László tartott előadást a társaság munkájáról és a betegszervezetekkel való együttműködés erősítéséről. A professzor részletesen beszélt a betegség megelőzéséről is. A konferencia után nyitották meg az első Diabetes Tanácsadó Irodát a városban. A Dobó téri iroda találkozóhelyként működik majd, ahol bejelentkezés alapján személyes tanácsadásra lesz lehetőség. Diabetes szaklapokkal, szakkönyvekkel, receptekkel, ingyenes vércukorméréssel várják az odalátogatókat.Bár Egerben egyelőre nem működik gyermek és ifjúsági diabetes tanácsadás, az irodában szívesen várják a fiatalabb korosztályt is.

A Nemzetközi Cukorbeteg Találkozó alkalmából kiállítás is nyílt a Bartakovics Béla Közösségi Házban – Tájak, virágok, hangulatok címmel.

A tárlat Almási Zsuzsanna és Lantos József munkáit mutatja be, akik maguk is cukorbetegek.
A Nemzetközi Cukorbeteg Találkozó három napos volt. Az ország minden részéről, sőt még Erdélyből, a Vajdaságból, és Lengyelországból is érkeztek partnerek.