Critical Mass

Több mint ezren tekertek az autómentes napon a kerékpáros- és környezetbarát városért. A Critical Mass programját idén egész naposra bővítették: délelőtt a gyerekek a Tittel Pál úti közlekedési parkban játszhattak, a nagyobbak túráztak a Varró-házhoz. Este pedig közel húsz kilométeres kört tettek meg a városban.

Jól látszik, hogy milyen sok embert vonzott a 15. egri Critical Mass. Több mint ezren járták be a várost az Érsekkerttől a Felsővárosig, majd a Lajosvárosig és vissza. Így mindenki képet kaphatott arról, hogy az egyes városrészekben milyen is bringázni.
18 kilométert tekertek együtt a kerékpáros- és környezetbarát városért.Sokak szerint a kerékpározást népszerűsíteni kell, hiszen ez nemcsak a legolcsóbb közlekedési mód városon belül, hanem egyben környezetkímélő is. A 15. Critical Masst azzal is különlegessé tették a szervezők, hogy egész napos programmá bővítették. Délelőtt a gyerekeknek szerveztek játékot, bábelőadást, a bevállalósak egy hatvan kilométeres túrát tettek, ezután jött a közel húsz kilométeres városi felvonulás.
Először rendeztek bringaszépségversenyt, négy kategóriában osztottak ki díjakat. Bár Budapesten már nem szerveznek több ilyen felvonulást, Egerben jövőre is lesz – ezt ígérte a szervező.