Turisztikai konzultáció Bogácson

Bogács volt a negyedik állomása az Eger Térsége TDM egyesület konzultációsorozatának. Az egyesület a település turisztikai szakembereivel, civil- és szakmai szervezetekkel találkozott, hogy közösen olyan komplex utazási csomagot állítsanak össze, amely több turistát vonz a régióba. Az Eger Térsége TDM tervei szerint 2014 tavaszára közel 100 utazási ajánlat készül el.

A szervezet szeptember óta egyeztet a magánszállásadókkal, és nagyobb szállodák, panziók tulajdonosaival, hogy vonzóbbá, egységesebbé tegyék a régió turisztikai kínálatát.
A programhoz korábban csatlakozott településekről például Egerszalókról, Mezőkövesdről már számos turisztikai ajánlat érkezett az egyesülethez. Ezek többsége olyan komplex ajánlat, amely a szállás mellett, színes helyi programokat például borkóstolást, fürdőbelépőt, kedvezményes színházjegyet tartalmaz. Az egyesület reklámfilmeket és egy weblapot is létrehozott az utazási csomagok népszerűsítésére. A programsorozat része az “Egri Térségi Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület Fejlesztése” című pályázatnak, az egyesület száztizenhárom millió forintból gazdálkodhat.