Térítési díjak

Miért kell még mindig készpénzzel fizetni az étkezési díjakat az iskolákban, Ezzel a kérdéssel fordult az EKVI-hez Csarnó Ákos LMP-s képviselő. Mint mondta: a díjakat a szülőknek havonta kell fizetniük, de erre csak néhány nap áll rendelkezésükre. Az átutalás lehetőségével el lehetne kerülni a folyamatos sorban állást. Bodnár Gábor az EKVI igazgatója szerint nyitott kapukat dönget az LMP-s képviselő, de egyelőre elvi akadályai vannak az átutalásos fizetésnek.

A politikus már egy májusi közgyűlésen is kérte az EKVI vezetését, hogy a tanév kezdete előtt tegyen lépéseket azért, hogy a szülők átutalással is befizethessék az étkezési térítési díjakat. Mint mondja: azóta sem történt semmi. Csarnó Ákos szerint egyszerűbb és átláthatóbb lenne az átutalásos rendszer, a szülőknek pedig nem kellene hétről-hétre sorban állniuk.
Bodnár Gábor az EKVI igazgatója a kérdésre reagálva azt mondta: nem technikai, hanem elvi akadályai vannak az utalásos rendszer elindításának. Emiatt nem történtek még lépések a témában. Az igazgató szerint az átvett intézményekben 5-6 milliós kintlévőség halmozódott fel csak az étkezési térítési díjak miatt. Sok szülő ugyanis hónapokig nem, vagy csak késve fizeti be a díjakat. A szülőknek jelenleg három nap áll rendelkezésükre egy hónapban, hogy személyesen befizessék a térítési összegeket. A havidíj attól függően, hogy milyen tartalommal kérik a napi étkezést 5-10 ezer forint között mozog. Csarnó Ákos képviselő azt mondta: a jövő csütörtöki közgyűlésen újra előterjeszti a kérdést.