Hol a pénz?

Az elmúlt hétvégén elmaradt az Egri FC két utánpótlás korosztályának idegenbeli, gyulai mérkőzése. Az ok az volt, hogy nem volt pénz buszra, illetve a vezetők nem látták biztosítottnak a későbbi kifizetést. Az önkormányzat csütörtökig magyarázatot vár az Egri FC klubvezetésétől, hogy miként történhetett ez az eset, annál is inkább, mert augusztus 30-án a korábbi közgyűlési határozata értelmében a jövő évi támogatás terhére 5,5 millió forintot utaltak a klubnak.

Eger Megyei Jogú Város közgyűlése májusban, az új tulajdonos, Kósa Sándor színre lépése után a korábban az utánpótlás működésére félretett 8,9 millió forintot, majd most augusztusban a jövő évi támogatás terhére 5,5 millió forintot utalt át a klubnak. Az augusztusi átutalásnál a megállapodás szövegében az szerepel, hogy „a támogatást az ún. élősportra (azaz játékosok és – elsősorban utánpótlás – edzők bérére) fordítja, valamint az Egri Sportiskolával szemben fennálló tartozásinak rendezéséről és a sportlétesítmények használatáról a Sportiskolával szerződést köt” az Egri FC. A szerződést meg is kötötték. Ekkor – a kifizetés után két héttel – viszont a Gyulán szereplő U14-es és U15-ös csapat nem tudott elutazni, sőt az NB III-as csapat cigándi útja is veszélyben volt a hétvégén.
A hétvégével – és elsősorban az utánpótlás csapatok el nem utazásával – kapcsolatban az önkormányzat csütörtökig írásos magyarázatot vár az Egri FC klubvezetésétől, mivel a most átutalt 5,5 millió forintot pont erre, az élősport támogatására nyújtotta a klubnak.