V. Aranyhíd Színjátszó Fesztivál

Zenés és prózai színdarabokban mutatták be tehetségüket az ország pszichiátriai- és szenvedélybetegei.Az Aranyhíd Színjátszó Fesztivált ötödik alkalommal rendezte meg a Füzesabonyi Pszichiátriai- és Szenvedélybetegek Otthona.

Musical-lel, népmesével, bohózattal neveztek be a fesztiválra az ország pszichiátriai- és szenvedélybetegei. A gondozottak nyolc településről, Tápiógyöngyéről, Nyíregyházáról, Újszászból, Ludányhalásziból, Borsodivánkából, Hejőbábáról, Füzesabonyból és Egerből érkeztek. 
A fellépőket egy szakmai zsűri értékelte, amelynek elnöke Saárossy Kinga volt.A  legjobb színjátszócsoportok arany, ezüst és bronz plakettet kaptak.
A fesztivál ötletgazdája a Füzesabonyi Pszichiátriai- és Szenvedélybetegek Otthona. Az intézmény igazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott: a színjátszás jó terápia a gondozottak számára, mert a folyamatos összpontosítás, a társakra koncentrálás jó hatással van a sérült személyiségre.  
Benedek István a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltségének igazgatója megnyitójában azt hangsúlyozta: a fesztivál  az intézmények, szakemberek jobban számára is hasznos, mert jobban megismerhetik egymást és tapasztalatot cserélhetnek. A fesztivál szakmai konzultációval zárult.