Crossparádé

Eger a Töviskes-völgyi crosspályának köszönhetően korábban a technikai sportok egyik hazai központjának számított az országban, több bajnoki futamot is rendeztek itt. A pályát a 2000-es években ritkán használták, így az állapota igen csak leromlott. Az Egri Autocross Autó-Motor Sport Egyesület most rendbe tette a területet és szombaton autók, quadok és motorok bevonásával egész napos crossparádét rendez.

Az utolsó nagy verseny 2008-ban volt a Töviskes völgyben, de már előtte is legalább 10 évet kell visszamenni az időben, hogy országos bajnoki autocross futamról találjunk képeket, illetve leírást. Az Egri Autocross Autó-Motor Sport Egyesület a terület kezelőjétől, a Honvédségtől megkapta a völgyet, annak fejében, hogy rendbe teszik és a jövőben rendben is tartják azt. Elsőként bozótot irtottak, takarítottak, szélesítették a pályát. Szeptember 14-re, szombatra crossparádét hirdettek.
Korábban ez a terület a Honvédség vezetési gyakorló pályája volt, majd az ország egyik legjobb autocross pályáját alakították itt ki ebben a katlanban jó harminc évvel ezelőtt. Többször volt Eger országos autocross, motocross és roncsderbi futamok helyszíne.
A héten a közel 1 km-es pálya nyomvonalának rendbetételével foglalatoskodtak a szervezők. Az már most látható, hogy szélesebb és a döntött kanyarok meghagyásának köszönhetően látványosabb lesz a pálya, mint korábban. Ha jól sikerül a szombati crossparádé, ami reggel 7-től este 9-ig tartó látványosságot kínál a nézőknek, akkor jövőre OB-futamok rendezésére is pályáznak a szervezők.

Töviskes-völgyi Crossparádé
2013. szeptember 14., szombat

07:00 – 10.00 Kapunyitás versenyzőknek, gépátvétel
10:00 – 10.30 Kötelező versenyzői eligazítás
10:15 – 11.00 Edzés
11:00 – 13.00 Előfutamok
13:00 – 17.00 Futamok
17:00 – Eredményhirdetés, Díjátadó
20:30 – Kapuzárás