Ünnepre készülnek a civilek

Civil szervezetek programjai, diákoknak meghirdetett kerékpáros verseny, Európai Autómentes Nap, Barokk futóparádé, színészgála – többek között ez a kínálat várja az Érsekkertbe látogatókat szeptember 20-a és 22-e között Eger Ünnepén. A 18. alakommal megrendezett programon több mint hatvan civil szervezet mutatkozik be, a rendezvényt az Egri Civil Kerekasztal, a Bartakovics Béla Kulturális Szövetség, az Egri Civil Információs Centrum és az Egri Civil Ház közösen szervezi. Az ünnepen átadják a civil kezdeményezésre létrehozott Pro Agria szakmai díjat is.

Jógabemutató, szüreti dalcsokor, színészgála, táncelőadás, roma ételkülönlegességek, testvérvárosi programok várják majd többek között a jövő hét végén az Érsekkertbe látogatókat. Eger Ünnepe már a 18. évéhez érkezett, a háromnapos program a civilek legfontosabb rendezvénye. A civil közösségek fontos szerepet töltenek be a város életében.
A Bartakovics Béla Közösségi Házban a Cukorbetegek Egri Egyesülete már hagyományosan Eger ünnepén rendezi a Nemzetközi Cukorbetegek Találkozóját. A programra több mint 300 ember érkezik. A találkozóra fiatalokat is várnak.
A kulturális programok között ízelítőt kaphatunk a Gárdonyi Géza Színház közelgő bemutatójából, a de lesz például mozgásszínház, néptánc és szüreti dalcsokor is. A fesztivál kísérő programjai között többek között diákoknak meghirdetett kerékpáros versenyt, kertmozi-ébresztőt, Európa Autómentes Napot, Barokk futóparádét kínál a jövő hét végi Eger Ünnepe.