Megújul a város: Zalár utca

Erősebb aszfalt, nagyobb parkolóhelyek és új sétány. A “Megújul a város” programsorozat harmadik állomásán a napokban átadott Zalár utcát és környékét járhatták be az egriek az önkormányzat szakembereivel.

Februárban kezdődött a Zalár utca, Árva köz és a piac melletti szervízút felújítása. A napokban határidőre el is készültek a kivitelezők, az utakat újra birtokba vehették az autósok, biciklisek járókelők. A belváros legforgalmasabb területe nemcsak a felszínen újult meg.
Kicserélték a gázelosztó-vezetékeket, valamint az áram- és távközlési kábeleket is.
A “Megújul a város” programsorozatot az egri Városfejlesztés Kft. azért hozta létre, hogy az egrieket folyamatosan tájékoztathassák a belvárosi rehabilitációról. A program harmadik állomásán most a Zalár utcán kalauzolták végig az egrieket.
Habis László polgármester úgy fogalmazott: egy nagyon fontos fejlesztés valósult meg, mert ez az egyik legforgalmasabb pontja a belvárosnak. Kiemelte: nemcsak az autósoknak kedveztek, a kerékpárosok számára bicikli-tárolókat szereltek fel, és az Eger-patak mellett egy szép sétányt is kialakítottak.
A polgármester arról is beszélt, milyen épületek felújításával folytatják a belvárosi rehabilitációt.
A teljes program, a közel 5 milliárdos belvárosi rehabilitáció az Európai Unió és a magyar állam több mint 3 milliárd forintos pályázati támogatásával valósul meg.Az önkormányzat tervei szerint novemberben átadják a parkolóházat is.