Virtuális séta

Virtuális sétával zárult az Egri séták egrieknek sorozat ez évi programja. Az érdeklődők ezúttal a nemrég elkészült EgriRege honlapról hallhattak tájékoztatást. Ez volt a 135. séta. Az eseményhez kapcsolódóan bejelentették, Eger ünnepére elkészül az Egri séták nem csak Egrieknek negyedik kötete.

Az évzáró séta helyszíne ezúttal a Líceum kápolnája volt. A szervezők részéről Ágoston Ottóné és dr. Renn Oszkár kis ajándékkal köszönték meg a sétavezetők idei munkáját. Habis László, mint az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke kiemelte, az eddigi séták is azt bizonyítják, hogy a város különleges értékekkel rendelkezik, amit dokumentálni kell és megőrizni az utókornak. Akik a sétákban közreműködnek, ebben vállalnak tevékeny részt, amiért köszönet jár.
Ez volt a 135. séta. Az Egri séták nem csak egrieknek című könyv negyedik kötete a tervek szerint Eger ünnepére jelenik meg.
Az értékmentés modern formája az EgriRege interaktív honlap, amit a fejlesztők részéről Balogh Ferenc és Kvaszingerné Prantner Csilla mutatott be az érdeklődőknek. Ennek segítségével virtuális sétákat tehetünk a Belvárosban; a belvárosi rehabilitációban érintett épületek, hidak, utcák, szobrok történetéről olvashatnak bővebben az oldalt felkeresők. A rendszer tovább bővíthető, akár a városlakók által is.
A séta végén a helyszínről, vagyis a Líceum kápolnájáról hallhattak ismertetést a résztvevők Bujdosné dr. Pap Györgyi és dr. Löffler Erzsébet tolmácsolásában.