Amatőr vízilabda

Miközben az elmúlt hétvégén elkezdődött a férfi OB I-ben a bajnoki szezon, az egri strandon amatőr vízilabda tornát rendezett a Vízilabdasportért Alapítvány. Az ország különböző pontjáról öt csapat vett részt az első ilyen eseményen.

Arra ma már csak az idősebbek emlékeznek, hogy a 60-as években, Egerben létezett városi vízilabda bajnokság is. Valami visszatért abból az időből a Vízilabdasportért Alapítványnak köszönhetően, akik amatőr vízilabda tornát szerveztek a strandon.
Egernek – többek között – van egy OB II-es csapata, a Vízmű. Saját közösségi portáljukon hirdették meg az eseményt. Olyan csapatokat vártak, amelyekben nincs igazolt vízilabda játékos. Az első tornára öt jelentkező akadt. Cégek és baráti társaságok tagjaiból verbuválódtak a csapatok.
Még a Vízimentők is kiállítottak egy csapatot, jobban mondva kettőt, hiszen az amatőrök mellett egy profi alakulat is jött, akik gálameccset játszottak az Egri Vízmű OB II-es együttesével.
Az első tornát az egri Dremetermál csapata nyerte veretlenül az Egyetemi Vízilabda Klub, a VMSZ Vizimentők, a Tripla-T Consulting és a Bosch Rexroth előtt.