Húszmillió euróból épül a ZF Lenksysteme új üzeme Makláron

Letették az alapkövet, több mint húszmillió euróból épül fel Makláron a ZF Lenksysteme új, elektromos kormányművet gyártó és összeszerelő üzeme. Az egri mellett ez lesz az idén tízéves ZF Lenksystem Hungária második telephelye. A 23 ezer négyzetméteres csarnok év végére állni fog, tavasszal érkeznek a gyártósorok Maklárra, nyáron pedig megindulhat a termelés. 115 új munkahelyet teremtenek.

Büszkék arra, hogy a ZF Lenksysteme magyarországi vállalata kapta meg a lehetőséget az elektromos kormánymű gyártására és összeszerelésére – mondta az ünnepségen Matthias Augenstein gazdasági ügyvezető igazgató. Most rajtuk a sor, hogy bebizonyítsák: megérdemlik a bizalmat – fogalmazott. Mivel az egri telephelyen nincs lehetőségük a bővítésre, új helyet kellett találniuk. A 23 ezer négyzetméteres csarnok Maklár határában épül fel. 18 hektáros területet vásároltak meg, a földmunkákat már elvégezték. Az új csarnokot első lépcsőfoknak tekintik. Szükség esetén 2016-ra 7000 négyzetméterrel bővítik. Matthias Augenstein és Daniel Pridal ügyvezetők szerint ez többet jelent, mint egy új projekt: nemcsak megőrzik a jelenlegi munkahelyeket, hanem lehetőség van a fejlődésre is. Most 115 új munkahelyet teremtenek. Magyarország és a magyar emberek iránt megnyilvánuló bizalomról beszélt Havasi László, Maklár polgármestere. A község fejlődésének üteme még jobban felgyorsul – ebben bíznak.
Az alapkő pedig egyben mérföldkő is a makláriak életében – fogalmazott. Az új üzem sokat jelent a településnek. A csarnokhoz bekötőutat építenek, 164 autó számára parkolót, és kialakítanak buszmegállót is. Itt kap helyet a gyártó- és az összeszerelő üzem, a logisztika, a műszaki kiszolgáló rész. Az épület 200 méter hosszú és 120 méter széles lesz. A gyártósorok tavasszal érkeznek Maklárra, nyáron megindulhat a termelés.